Op 15 april 1978 zag Danny Lit voor het eerst het daglicht. Opgroeiende in een zeer muzikale familie ontdekte Danny in zijn vierde levensjaar de mondharmonica. Met zijn vader en oom als leermeester groeiden zijn harmonica-oefeningen uit tot kleine optredens in de buurt. Vanaf dit moment ging muziek een steeds grotere rol spelen in zijn leven.

Meer muzikale talenten werden ontdekt toen Danny als tiener lid werd van een band. Zijn stem had zodanige impact dat Danny er een nieuwe hobby in vond: zingen. Zijn gevoel voor muziek zorgde ervoor dat de jonge zanger op zijn melodieën feilloos een tweede stem wist te bedenken, iets wat hem in de eerste periode dus het meest heeft bezig gehouden.

Na een succesvolle deelname aan een talentenjacht wist Danny al dat zingen een groot deel van zijn leven zou gaan uitmaken. Hij gaat aan het werk als zingende barkeeper in Almere en al snel wordt hij een spraakmakende factor in zijn woonplaats. Niet lang daarna ontmoet de barkeeper tijdens werktijd Jeroen, een collega uit dezelfde stad, die zich voornamelijk bezig houdt met het produceren van muziek.

Beiden ontdekken in elkaar een aanvulling op elkaars werk, wat al snel uit groeit tot leuke, gezellige meezing covers in het Almeerse uitgaansleven. De platen worden al spoedig gedraaid in omstreken en zijn boekingspercentage stijgt.

Op vrijdag 3 augustus 2007 vindt de eerste cd-presentatie van Danny plaats in zijn Almeerse stamkroeg Cheers. De singel Maak Me gek is vanaf dat moment overal in de winkels te verkrijgen. De productie van zijn nummers groeit aanzienlijk, iets wat ervoor zorgt dat Danny altijd wat verrassends op zijn repertoire heeft staan.

in 2008 komt er ook een tekstschrijver bij (Rolf Polder) waardoor zij naast de partyhouse nog een weg inslaan en eigen producties maken. Dit blijkt een goeie formule te zijn want naast het uptempo repertoire blijkt vooral dat Danny zijn stem uitermate geschikt is voor gevoelige Ballads. Het nummer “Ik weet niet waarom” maakt daardoor ook bij iedereen een diepe indruk en de videoclip wordt veel aangevraagd op TV Oranje, wat resulteert in een 32ste plaats in de Top 1000 van de “verzoek parade”.

2008 & 2009 zijn vooral jaren waarin Danny het steeds drukker krijgt met optredens en zijn naam steeds vaker voorkomt op de grote Festivals en Evenementen zoals: het Bevrijdingsfestival, de Party Awards, Heineken Music Hall, de Apres Ski Safari Party, Feest Week Aalsmeer en de Nacht van Brabant in 2008 & 2009.

Ondanks de drukte werd er achter de schermen hard gewerkt aan zijn album. Op 23 oktober was het dan eindelijk zover en is de CD Presentatie van zijn album met de Titel “Ik weet niet waarom” een feit. Volgens Danny was het ook wel tijd geworden voor een album want er was al aardig wat vraag naar. Danny is samen met z’n team 4 jaar lang bezig geweest om het album compleet te maken. Er staan dan ook 17 nummers op in 3 soorten muziekstijlen. Op dit moment lopen verschillende nieuwe producties lekker door dus binnenkort kunnen jullie nog veel meer nieuws verwachten want stil zitten doen we zeker niet !

Danny was aangesloten bij de feest act “Cooldown café” als leadzanger bekend van de hits “Hey Baby” (uh ah) en “Met z’n alle”. Met de feest act worden er in de jaren dat Danny bij de groep zit ook mooie nieuwe singels gemaakt waar uiteraard Danny zijn stem op te horen is dit zijn: “Balada de Cooldown” “We willen ijsberen zien”, “Kleine jodeljongen”, “De Muts”, “Campione” & “Geweldig”. Na jaren plezier met de groep en mega grote optredens zoals Ahoy / brabanthallen / dutch valley houd Danny het voor gezien en gaat solo weer vol gas!

In 2014 kwam er een nieuw album met de titel “Mijn wereld”. Het album heeft 12 nummers en bestaat voornamelijk uit pop en balleds. Aan het album is ongeveer 5 jaar gewerkt met heel veel plezier en gevoel. Bij een aantal nummers was het inzingen niet gemakkelijk omdat er veel emotie bij kwam kijken. Gelukkig is de samenwerking zo goed dat dit geen enkel obstakel opleverde. Aan het album hebben heel veel mensen meegewerkt waarvan Jeroen & Rolf een hoofdrol hadden maar als een van de hoogtepunten mag de naam van de accordeonist niet ontbreken dit was niemand anders dan André Vrolijk.

DANNY LIT | 100% feestgarantie!!
× Kan ik je helpen?